Nyheter

Amerikanske malere

Posted by on jun 20, 2018 in Stol | Kommentarer er skrudd av for Amerikanske malere

Amerikanske malere

Det er mange forskjellige kunstnere der ute, noen av de driver også på med mange forskjellige varianter av kunsten. Malere, skulptører, fotografer, grafikere, poesi og grafisk design er det flere som kombinerer. Flere av disse stilene har igjen flere typer kunst som de spesialiserer seg på, noen med lite hell andre igjen med stor suksess. Fotografier er ett område som det kan gjøres mange forskjellige varianter av, noen av disse kunstnerne kommer her. (mer…)

Henrik Ibsen

Posted by on mai 22, 2018 in Stol | Kommentarer er skrudd av for Henrik Ibsen

Henrik Ibsen

Henrik Ibsen blir betegnet som en av Norges største kunstnere, han var dramatiker og lyriker som skrev veldig mange teater stykker.

(mer…)

Norske kunstnere

Posted by on mai 17, 2018 in Stol | Kommentarer er skrudd av for Norske kunstnere

Norske kunstnere

Det er mange forskjellige typer kunst, skulptører, malere og diktere mm. Noen har opparbeidet seg et stort navn både i Norge og internasjonalt, men det er ikke mange som klarer dette mens de lever. Man får gjerne et stort navn innen kunsten etter sin bortgang.

(mer…)

Fra kunstnerhjem til museum 2

Posted by on mai 16, 2018 in Stol | Kommentarer er skrudd av for Fra kunstnerhjem til museum 2

Fra kunstnerhjem til museum 2

Veldig mange kunstnernes hjem har blitt til museum verden rundt. Også her i landet har det kommet mange museer bygd på norske kunstneres barndomshjem. Og også boliger de har bodd og arbeidet i gjennom sin karriere.

(mer…)

Fra kunstnerhjem til museum 1

Posted by on mai 11, 2018 in Stol | Kommentarer er skrudd av for Fra kunstnerhjem til museum 1

Fra kunstnerhjem til museum 1

Mange kunstnere har ikke blitt berømte før etter sin bortgang, og i flere tilfeller har deres hjem har blitt til museum etter deres bortgang. På den måten har allmenheten kunnet få se og oppleve hvordan de bodde og jobbet.

(mer…)

Leve som kunstner og salg av kunst

Posted by on apr 20, 2018 in Stol | Kommentarer er skrudd av for Leve som kunstner og salg av kunst

Leve som kunstner og salg av kunst

Leve som en kunstner og leve av å være kunstner kan ikke alltid være like lett. Det er flere forhold som skal inn og stemme for at man skal lykkes med dette. Men mange kunstnere har bijobber eller er deltidsansatt for å ha en inntekt å leve av, mens de selvfølgelig arbeider alt de kan med sin kunst. Eller det kan være motsatt og da at de har kunsten som sin deltid og eller hobby og jobber helt vanlig heltid eller hva som helst for å det man skal leve av.

(mer…)

Bo og forhold for en kunstner

Posted by on apr 1, 2018 in Stol | Kommentarer er skrudd av for Bo og forhold for en kunstner

Bo og forhold for en kunstner

Hvordan er det å leve som en kunstner? Jeg vet jo ikke egentlig siden jeg ikke er kunstner selv jeg som skriver dette, men jeg tror jo etter mine beste opplysninger og meninger at det kan da umulig være veldig forskjellig fra et helt vanlig liv. Selvfølgelig kan det bli litt annerledes i noen tilfeller dersom du er selvstendig og ikke jobber som ansatt. Men det er jo for de fleste dette gjelder egentlig da. Men så kommer det an på om du har ditt studio eller din arbeidsplass hjemme og du bor midt opp i alle dine arbeider og eller om du har et studio et annet sted og må reise på jobb. Her er det nok en del forskjeller for boforhold i hvert fall i disse to forholdene.

(mer…)

Norsk historie med «skjult» kunst

Posted by on mar 20, 2018 in Stol | Kommentarer er skrudd av for Norsk historie med «skjult» kunst

Norsk historie med «skjult» kunst

Som nevnt så mange ganger tidligere så er emnet kunst et meget stort emne, og det er såpass gammelt at det er nesten umulig å beskrive. De første tegningene som kan ansees som kunst stammer helt tilbake til forhistorisk tid med omrissinger og kanskje innhugget i steiner eller fjellvegger. Og frem til i dag hvor man kan kalle nesten hva som helst for kunst. Det er vel kanskje ikke alt av dette helt eldste som kalles direkte for kunst, men kanskje for helleristninger. Gammelt er det uansett hva det kalles.

(mer…)

Kunstner i Norge

Posted by on feb 22, 2018 in Stol | Kommentarer er skrudd av for Kunstner i Norge

Kunstner i Norge

Det er jo mye som kan skrives om Norges største kunstner gjennom tidene. Hans liv, hans jobbing med sine verker, hans verker og beskrivelser av alt han har gjort som er kjent i tillegg til de mest kjente maleriene. Men det tror jeg vil bli litt kjedelig og bare sitte og ramse opp liste på liste med kjente eller forholdsvis kjente saker fra Edvard Munch og alt rundt han. Nei jeg tar heller en tur litt mot nyere dager og ser hva jeg kan finne av kunstnere som er synlige i dag og som har verker som vi kan se i dag eller har sett i dag.

(mer…)

Norges største kunstner

Posted by on feb 16, 2018 in Stol | Kommentarer er skrudd av for Norges største kunstner

Norges største kunstner

Dersom det er snakk om norske kunstnere i noen sammenheng så er det vel en person som først og fremst må fremheves. Det er flere gode kunstnere som har gjort mye bra i Norge, men det er ingen som har samme internasjonale annerkjennelse som denne personen jeg tenker på. Har du gjettet allerede hvem jeg tenker på? Ja selvfølgelig er det Edvard Munch jeg tenker på. Han er vel like kjent i utlandet som han er i Norge. Han var maler og grafiker og har flere kjente malerier som er verdensberømte.

(mer…)