Stol

Amerikanske malere

Postet av Renate

Det er mange forskjellige kunstnere der ute, noen av de driver også på med mange forskjellige varianter av kunsten. Malere, skulptører, fotografer, grafikere, poesi og grafisk design er det flere som kombinerer. Flere av disse stilene har igjen flere typer kunst som de spesialiserer seg på, noen med lite hell andre igjen med stor suksess. Fotografier er ett område som det kan gjøres mange forskjellige varianter av, noen av disse kunstnerne kommer her.

Charles Fazzino

Charles Fazzino

En av malerne i New York er Charles Fazzino, han har en litt spesiell variant av malerkunsten som han bruker. Det kalles 3D popkunst. Han startet tidlig med å interessere seg for maling, sammen med sin far begynte han som gatemaler men endret fort stilen til popkunst. Han tok sin kunstneriske utdannelse ved New York School of Visual Art og Parsons School of Design og har nå holdt på med 3D popkunst i rundt 35 år. Han har blitt en anerkjent kunstner verden rundt med over 600 utstillinger som han har vært med på. Dette er jo en spesiell kunstform som krever en god del undersøkelser før bildet skal foreviges. Detaljene er veldig viktig og det må være korrekte landemerker på de stedene han lager bildet ifra. Han jobbet lenge alene med å gjøre hele jobben selv, men etter han har blitt godt kjent og bildene selger bra har han startet sitt eget trykkeri. Her har han flere ansatte som hjelper til med arbeidet med å skjære ut detaljene. Man finner hans verk i flere private samlinger som hos Julia Roberts, George Buch, Paul McCartney og Phil Collins.

E C Corbitt

E C Corbitt

E C Corbitt kommer i fra New York og er en kunstner som driver med poesi, skulptur, maling, grafisk design og grafikk. Han tok sin utdannelse School of Visual Art, Fashion Institute of Technologi  og ved Kunstakademiet i Bergen. Han har selv undervist på flere skoler i den senere tiden. Han bor nå i Bergen hvor han har hatt sin base i rundt 40 år nå.  Det har blitt en god del utstillinger på Corbitt, både i USA og rundt omkring i Europa. Man finner mange av hans verk rundt på skip da rederiene gjerne bruker hans bilder til utsmykking av skipene sine.

Lucas Samaras

Lucas Samaras

Lucas Samaras er egentlig i fra Hellas men familien flyttet over til USA når han var bare ni år gammel. Han driver på med maling, fotograf og billedhugger som ofte bruker nåler, barberhøvler og kniver i sine verk. Han tok sin utdannelse ved Rutgers University som ligger i New Jersey og senere var han innom New Jersey school. Han startet opp med malerier, skulpturer og performance art for og så og begynte med fotografier. Her brukte han bildene til å skape seg form for bilde transformering av et rom som er basert fra hans egne historier livet. Han har klart seg ganske godt i kunstner verdenen. Hans bilder finner du i mange forskjellige gallerier og museum rundt omkring i verden. Honolulu Museum of Art Spalding House, Courtald Institue of Art I London, Getty Museum I Los Angeles, Tate Gallery i London er noen av dem.